Skip to content

Romukaapelit

Takaisin kaapeleiden kierrätykseen

Käsittelemme käsittelylaitoksellamme kaikenkokoiset ja -tyyppiset romukaapelit. Tämän tekstin alta löydät tietoa erilaisista kaapelityypeistä.

Kuparikaapelit

Kupari on värimetalli, joka ei sisällä rautaa. Sen suuri sähkönjohtavuus ja lujuus ovat syitä, miksi kuparia käytetään yleisesti sähköjohtimissa ja putkistoissa. Kuparin kysyntä on kasvamassa, joten kuparin kierrätys voi tuottaa sinulle voittoa. Kuparin ostohinta riippuu kupariromusi laadusta ja määrästä.

Alumiinikaapelit

Eristettyä alumiinilankaa käytetään monissa tapauksissa halvempana ratkaisuna korvaamaan kuparilanka. Alumiinilangan tunnistaa sen hopeisesta väristä, eikä magneetti tartu siihen.

Alumiinikaapelia ei yleensä käytetä kuluttajien elektronisissa laitteissa, mutta vanhempien rakennuksien kanssa työskennellessäsi saatat törmätä suuriin määriin alumiinijohtoa.

Työskentelemme useiden sähköurakointi yrityksien kanssa jotka kerryttävät lisämyyntiä kierrättämällä kaapelit MTB:n kautta.

Rasvakaapelit

Rasvakaapeli kuuluu hyvin matalanarvon eristettyihin kaapeleihin. Rasvakaapelissa on useita eristettyjä johtoja varsinaisen ulkokuoren sisällä. Rasvakaapelin tunnistaa helposti lukuisista ohuista kaapeleista joita peittää hyytelömäinen rasva, joka tekee rasvakaapelista vähemmän arvokkaan sekä hyvin paljon vaikeamman kierrätettävän materiaalin. Tyypillisesti sitä käytetään suurten tietoliikenneyritysten maanalaisissa kaapeloinneissa. Rasvakaapelien prosessointi toteutetaan MTB:n yhteistyökumppanin prosessilinjoilla.