Skip to content
Takaisin metallien kierrätykseen

Teräsromu

Useimpien teräsromulaatujen laatuvaatimuksia

[wptb id=23676]

RST-/Happoteräs

Ruostumaton teräs on 100-prosenttisesti kierrätettävissä, eikä se menetä arvoaan tai fyysisiä ominaisuuksiaan prosessin aikana. Ruostumaton teräs on arvokas materiaali kierrätysalalla – ansaitset rahaa myymällä teräsromusi!

Nikkelin ja kromin lisäksi muut tärkeimmät seosaineet, joita käytetään yhdessä teräksen kanssa, sisältävät molybdeenia, titaania, volframia ja vanadiinia. Nämä metallit ovat niukassa ja niitä on saatavana vain hyvin harvoissa osissa maailmaa, mikä tekee niiden hankkimisesta kallista ja vaikeaa. Kierrätys on välttämätöntä, jotta voimme välttää luonnonvarojen tuhoamisen.

Alumiini

Alumiinin kierrättäminen kannattaa – säästät siten energiaa, rahaa ja arvokkaita luonnonvaroja.

Alumiini on kestävä materiaali, joten sen voi kierrättää uudelleen ilman materiaalin häviämistä. Sen kierrättäminen on nyt halvempaa, nopeampaa ja energiatehokkaampaa kuin koskaan.

Uusien alumiinipurkkien tuottaminen vaatii bauksiittimalmia, jonka jalostus- ja sulattamisprosessi luo noin viisi tonnia emäksistä sakkaa per tonni alumiinipurkkeja. Emäksinen sakka voi saastuttaa sekä pintaveden että pohjaveden ja vahingoittaa ihmisten ja eläinten terveyttä.

Alumiiniromun kerääminen ja myynti voi  myös olla tuottoisaa liiketoimintaa!

Kupari

Kuparin korkea sähkön- ja lämmönjohtavuus tekevät siitä yhden kysytyimmistä teollisuusmetalleista. Muiden metallien tavoin kuparin kierrätykseen liittyy merkittäviä ympäristöhyötyjä.

Kierrätetyn kuparin jalostus vaatii paljon vähemmän energiaa kuin uuden kuparin jalostaminen raaka-malmista. Kierrätetyn kuparin jalostaminen säästää 85–90 % energiantarpeesta.

Muut värimetallit

Värimetallin tunnistaa mm. siitä, että magneetti ei tartu siihen. Useimmiten se myös kestää korroosiota paremmin kuin rautapitoiset metallit.

Laajan kysyntänsä vuoksi värimetalliromu usein kierrätetään. Sen toissijaiset materiaalit ovat elintärkeitä metalliteollisuudelle ja uusien metalien tuottamiselle.